Korszerű fűtés - Infrafűtés
Tervezéstől a kivitelezésig.
Fűtőpanelek készítése.

 Kedves érdeklődő!                                                       Egy jó döntés!

  Amennyiben úgy dönt, hogy lakásában, szobájában infra fűtőfilm fűtésrendszert kíván telepíteni, jól döntött! E technológia nagyon olcsón építhető ki a még fel nem rakott burkolat alá. Legjobb a padló alá helyezni, kialakítva egy nagyon egyszerűen kezelhető és rugalmasan vezérelhető padlófűtést. Tehető hideg és melegburkolatok alá, akár vizeshelyiségek burkolata alá is.

  Egy közepesen jól szigetelt helyiség esetén köbméterenként 30W-nyi fűtőfilmet kell számolni. Tehát egy 3 méter magasságú helyiségnél 90W/nm fűtőfilmre van szükség. 10 nm-es helyiség fűtéséhez 900 W-nyi fűtőfilm kell (3.5-4 A)! 


  A portalanított kiegyenlített szerelőaljzatra a helyiség elhelyezkedésétől függően 2- 5 mm vastagságú XPS szigetelés kerül, erre fektetjük a hőtükör fóliát (elektromosan szigetelő), erre kerül a fűtőfilm fólia, majd a kábelezés után egy vízzáró folia takarja az egész padlófelületet. Hidegburkolat esetén a fóliára kerül egy vékony estrich beton, amire ragasztva kerül a burkolóanyag. Laminált parkett, vagy egyéb ragasztott melegburkolat alá nem szükséges a beton.
Különálló helyiségeket célszerű külön termosztáttal vezérelni, 

Az elektromos hálózatot eleve a tervezett fogyasztásra kell igényelni.


  A fűtésrendszer kialakításának munkadíja a helyiség(ek) geometriájától és körülményeitől függően négyzetméterenként 1100 -1900 Ft között mozog. Anyagköltsége : 6500 – 9500 Ft/nm + termosztát(ok).

 

Továbbiak a lap tetején található menürendszer segítségével érhetők el. 

 

Bővebb információ: azinfra.hu